Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rychlá změna k lepšímu, trochu méně vážně

Moc rychlé změny ve společnosti nazýváme revoluce. Muži s horkými hlavami, takzvaní lídři, tehdy vždy z tribun slibují lidu bratrství, rovnost, svobodu a blahobyt.

Žádná revoluce v historii lidstva však v konečném důsledku nic dobrého nepřinesla. Obvykle pak následuje občanská válka a rozvrat státu. V případě Ukrajiny i rozpad. Během Velké Francouzské revoluce vynalezli gilotinu. Během Maďarské revoluce v roce 1848 "Košútovy šibenice". Po Velké říjnové gulagy.

Během Něžné revoluce, před neuvěřitelnými 30-ti lety, jsme věřili v světlé zítřky tak, jako malé děti na Ježíška. Doufali jsme, že rychle budeme všichni šťastní a bohatí. Naše hospodářství se ale propadlo hluboko do mínusu. Průměrné životní úrovně z roku 89 jsme prý už dosáhli. Těžko uvěřit… (Někteří možná ano.) Poučení z revolučního vývoje ve společnosti zní: NENÍ NIC HORŠÍHO , NEŽ RYCHLÁ ZMĚNA K LEPŠÍMU.

demokrace 

Ruská Federace je rozlehlá, různorodá a rozporuplná země. Doufejme, že tam tak brzy demokracie nenastane. Pokud jednou opravdu bude v Rusku svoboda, to prostě nemůže dopadnout dobře.

hrdinové našich dní 

Německá armáda začala obsazovat Slovensko v srpnu 1944. Proto i povstání muselo vypuknout v srpnu, jak známo. Rudá armáda v té době už vytlačila Němce od Volgy až po Karpaty. Spojenci na západní frontě osvobodili většinu Francie a Itálie. V této situaci mnohým našincům napadlo, že budou s cizí, okupační armádou spolupracovat. Jistě se jim to tehdy zdálo jako dobrý nápad. Bylo však mnoho Slováků, kteří to odmítli. Nasadili i své zdraví a životy, aby vetřelce ze země vyhnali.

Každá těžká doba potřebuje hrdiny. Naši otčinu dnes obsadil virus Covid-19. Lid v současnosti ví, že očkování vakcínou může mít v některých případech vedlejší účinky. Tak jako jiná očkování, která jsme v životě absolvovali. Všichni, kdo se dají očkovat, jsou hrdinové. Podstupují riziko ve prospěch celku, ve prospěch celého národa. Účastní se POVSTÁNÍ proti Covidu-19. Aby náš život a hospodářství dále fungovalo a vzkvétalo. Chrání slabé a nemocné, děti, ženy, těhotné ženy. Ano, v konečném důsledku i kolaboranty s Covidem. Takoví co se nedají očkovat, nasazují své zdraví a životy jen sami za sebe. Myslí si, že se dají očkovat ti druzí a oni se jen zase svezou na cizích zádech. I takové lidi každá doba má. Čekají zřejmě na lepší, bezpečnější a účinnější vakcíny, které jsou ohlášeny v budoucnosti. Možná čekají na dokonalou vakcínu. Bez ohledu, zda to naše malá krásná krajinka utáhne, nebo na to zdechne.

I ty můžeš udělat něco pro celé lidstvo. Dej se očkovat!

můj názor

Před mnoha staletími přijeli na naše území lidé původem z Indie. Mnozí se diví, proč se zde ještě neintegrovali. Proč nemyslí tak jako my a proč se vždy nechovají podle standardů v Evropě. Prý když je smíchají s majoritou, tak se to určitě naučí a změní se jejich geny na Slovanské. Bývalá německá kancléřka přilákala do naší kocourkovské unie už miliony Afričanů a tvrdila nám, že to bude v pohodě. Paní Angela si asi myslí, že když přiveze do Evropy z africké savany pruhované zebry, stanou se z nich postupně tažní koně. Že když zapřáhne k našemu Pejkovi zebru, začne táhnout vůz. Možná si myslí, že pokud se spolu spáří, vznikne z toho štajerák. Na samotné zebře samozřejmě není vůbec nic špatného ani ošklivého. Možná se mýlím, můj názor je, že ze zebry bude i v desáté generaci pořád jen zebra. Nejlépe se té zebře stane, bude-li se i nadále svobodně prohánět na pláních Afriky… a nám také.

marián ferenc, zuzana smatanová a pejko – jako poslední 

 

monzun

Sovětský vůdce Stalin, pokud se mu někdo nelíbil, poslal ho do gulagu. Pokud ho někdo ohrozil ve funkci dal ho „odstranit“ (Trockij, Kirov). Paní Angela používala mírnější prostředky. Odstavený Merz se vrátil ale všichni současní lídři, kteří přežili čistky a zůstali ve straně CDU, vypadají trochu divně. Malá sprcha a i když durch promočený, Němci se po Angele Dorotě Merkelové jistě hned otřesou, vzpamatují (doufám). 

durch den monsun – tokio hotel (2006)

 

Autor: Viliam Kusi | úterý 15.11.2022 16:16 | karma článku: 5,11 | přečteno: 209x
  • Další články autora

Viliam Kusi

Patty Pravo – jestli tě ztratím

Na začátku dubna 1948 se v Itálii narodila holčička se zelenými očky. Nicolettka Strambelli. Nevím proč ale vyrůstala u prarodičů. V Benátkách. Byla to moc chudá rodina. Zřejmě tam bydleli v nějakém starém, vlhkém domě.

30.3.2024 v 21:30 | Karma: 7,14 | Přečteno: 217x | Diskuse| Kultura

Viliam Kusi

P. P. Arnold - nastal tvůj čas

Zpěvačka P. P. Arnold se narodila (1946) jako Patrície Ann Cole. Rodina žila v afroamerické čtvrti v Los Angeles. Tedy v černošském ghettu Watts. Vdala se, porodila dvě děti.

26.12.2023 v 21:21 | Karma: 6,08 | Přečteno: 181x | Diskuse| Kultura

Viliam Kusi

Slot, Ukrajina má talent, Syn bolesti

Styl tvorby skupiny Slot hraničí s metalem. Jezdí na dlouhé koncertní šňůry po celém Rusku a sousedních zemích. Takže jsou tam i dost známí. Současná zpěvačka Darja Stavrovič je již třetí v pořadí.

9.12.2023 v 20:20 | Karma: 5,07 | Přečteno: 205x | Diskuse| Kultura

Viliam Kusi

Má láska - Pola Raksa

Herečka Pola (Apolonie) Raksa byla moje první platonická láska. V seriálu "Čtyři z tanku a pes" hrála vojenskou zdravotní sestru Marusju. Modrooká plavovláska mě uměla zaujmout i v našem černobílém televizoru.

11.9.2023 v 21:21 | Karma: 8,51 | Přečteno: 428x | Diskuse| Kultura

Viliam Kusi

Tančila jedno léto, slzy Marianne Faithfullové

Při následujícím videu z Rigy jsem si pomyslil - jak pěkná melodie. A ještě, že v zemi, která pořádá takový masový festival písně, žijí určitě kulturní lidé. Éterický, obrazný a moderní text napsal Maris Caklais.

2.9.2023 v 19:19 | Karma: 6,66 | Přečteno: 327x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 25
  • Celková karma 7,14
  • Průměrná čtenost 309x
Narodil som sa v meste Nitra. (V deň keď letel Gagarin.) Vyrastal na dedine pri rieke Váh. Vyučený chemik. Moje kroky viedli do chemického priemyslu. Potom na poštu a úpravu záhrad. Neskôr do hotela v Tatrách, Piešťanoch a v Bratislave. Články sú myslené trochu menej vážne.