Ach ty vlasy, ty vlasy... rvu si vlasy!

11. 07. 2022 20:00:00
V článku je jen pár střípků z bohatého, objemného, ​​hustého, ale především dlouhého tématu – ženské vlasy. Je to jen taková má krátká esej o vlasech. Následuje ještě několik za vlasy přitažených videí, samozřejmě o...

vlasech.

_____

vlasy Angeliky

Naše babičky si ramena a hluboký výstřih zakrývali plédem nebo barevným šátkem. Co teď, když tyto věci vyšly z módy? Dlouhé vlasy jsou vždy po ruce.

Češky (a Slovenky) se rádi pyšní účesem "na Angeliku". Myslím tu „du Plessis-Belliéričku“ z filmu. Aby si ženy stihly dlouhé vlasy učesat, vstávají ráno asi o hodinku dříve. Některé si je ráno myjí. Potom si na nich dělají takové naprosto nepřirozené vlny. Každý ženský vlas musí být, jak jinak, zabarvený. Černá se dá na blond, blondýnka na brunetu, bruneta na zeleno... a tak podobně.

Zabarvené vlasy budí na první pohled dost umělý dojem. Moc připomínají paruku z umělých vláken. Jako kdyby ty všechny vlasy vyráběly někde v továrně. V Chemlonu–Humenné kupříkladu. Během dne si pak ženy vlasy v průměru každých 5 vteřin odhrnují z obličeje, nebo si je jen tak upravují rukou. A zoufalí, dobří lidé se na to všechno musí dívat.

To už nikdy neuvidíme sexy ženskou šíji (tedy krk)? Jen vlasy a vlasy... samé vlasy... všude vlasy?! Není těch vlasů, milé dámy, přece jen trošku hodně?

Tajemství krásné tváře prý spočívá v souměrnosti. Čím souměrnější tvar tvář má, tím lépe. Ženy, které nechtějí být krásné, zvolí účes s dlouhými vlasy. Když do obličeje visí z obou stran vlasy, souměrnost se značně naruší. Když už hezkou ženu nebaví, že když jde po ulici, muži před ní padají na zadek, nechá si narůst dlouhé vlasy. Hned poté vypadá naprosto tuctově. Možná v tom spočívá i důvod, proč se naše ženy oškliví dlouhými vlasy. Je všeobecně známo, že Češky jsou nejkrásnější.

V povídce „Berenika stříhá vlasy“, spisovatel F. S. Fitzgerald píše o našem tématu. Děj se odehrává v dobách „jazzové nálady“. Berenika odstřihla vlasy své protivné sestřenici, když tvrdě spala. To bylo asi nejhorší, co se mohlo dospívající dívce v těch dobách přihodit. Z toho pak zřejmě vznikla v Americe na začátku minulého století móda krátkých účesů. Škoda, že k nám ještě nedorazila.

Ruský car Peter Veliký dlouhé brady šlechty a sedláků stříhal nůžkami, sekal mečem, kácel sekerou. Když si mě jednou národ zvolí za cara, budu ta dlouhá ženská vlasiska pěkně stříhat, sekat, kácet, jako Petr Veliký brady ruských mužíků.

To už nikdy neuvidíme pravou barvu ženských vlasů, jen nějakou umělinu?

To už nikdy neuvidíme svěží ženské rty, jen nějaký výrazný barevný maglajz?

To už nikdy neuvidíme krásné něžné ženské nehty, jen nějaký křiklavý syntetický lak?

To už nikdy nespatříme ladnou ženskou chůzi, jen klácení se na vysokých podpatcích?

To už nikdy neucítíme vůni ženy, jen voňavku?

Vám se to opravdu takhle líbí? To co se říká v reklamě a píše v reklamních článcích?

chris rea – "good morning"

text písně: Dobré ráno. Dobré ráno. Cítím se tak dobře, dnes se cítím tak dobře. Víš, dnes se cítím tak dobře, tak dobře. Nenechám nic stát v cestě. Dobré ráno. Dobré ráno.

_____

indiánky v jižní americe, romské ženy, češky a slovenky si vlasy nikdy nestříhají

natálie oreiro – "cambio dolor" (bratislava 2001)

(poznámka: Hoch se kterým Natali tančí byl krátce můj kolega. Hned při našem prvním rozhovoru, bylo to v jídelně pro zaměstnance, mi řekl, že tančil s Natálií Oreiro. Tehdy jsem nevěděl, co jsi mám o tom myslet. Mladých lidí s výrazně rudými rty, kteří jsou vitální a pořád se usmívají je v Bratislavě opravdu hodně. Později jsem našel na youtubu tenhle důkaz.)

.

účesy beatky dubasové nelze přehlédnout

beáta dubasová – účesy (1985)

nejvíce prachu v gruzínském talentu (se svým dlouhým culíkem) rozvířila "Ева Шиянова/Yeva Shiyanova" z Kazachstánu (když přišla Eva na pódium porotce říká... „postupujete“... ten prach je prý hladká mouka, stačí přidat trochu vody, vejce... )

i s nízkým rozpočtem (jen s dlouhými vlasy) lze natočit zajímavý a nápaditý klip – kdo tě stvořil takovou – band odessa

julie samojlova (s ​​vlasy dlouhými až po zem) zpívá ruskou verzi srbské písničky "molitva" (v srbsku ji má v repertoáru zpěvačka marija šerifovič) "юлия самойлова - молитва"

herečka anna staršenbaum se za svůj krk vůbec nestydí. není nutné skrývat jej pod vlasy. každý den si jej myje.

_____

žena ze sibiři

helene fischer zpívá pěkně, inteligentně a s krátkým účesem (Helene pochází z Povolžských Němců. Narodila se ve středu Sibiře ve městě Krasnojarsk 1984. Rodina se pak přestěhovala do Německa.)

"я родилась в сибири"

tatáž žena s delšími vlasy – přidalo jí to přibližně 20 let

helene fischer + andrea bocelli – "vivo per lei"

helene fischer s bujnými načechranými vlasy – plus 50 let

"atemlos durch die nacht"

_____

(to se mi líbí) Annie Lennox a Eurythmics – "The Miracle of Love"

(moje holka!) Sinéad O’Connor – "Nothing Compares 2 U" (1990)

_____

O účesu s dlouhými vlasy se toho dá ještě hodně říct... jen to ne, že je šik a že má šmrnc...

_____

Žena je věčnou inspirací pro muže... a pro humoristu zvlášť...

_____

angelika markýza andělů

Na konci filmu, mezi anděly, má Angelika rozpuštěné dlouhé vlnité vlasy, zabarvené zlatým odstínem. To jistě proto, aby se těm žebrákům líbila. Spousta žen v současnosti, které chtějí zaujmout nějakého chuďase, Angeliku napodobují.

všemocný

Láska hlavního hrdiny filmu má krátké vlasy. Stejně se mu líbí.

_____

na závěr odhalím co mám pod čepicí

Kdysi dávno jsem si vlasy stříhal jen tak asi jednou za rok. Nepamatuji si, že by mi ty dlouhé vlasy tenkrát nějak překážely. Mnoho starších kolegů v práci se nad mými dlouhými vlasy pozastavovalo a divilo. Vůbec jsem si toho nevšímal. Vždyť co je koho do mých vlasů, myslel jsem si.

Kolem třicítky jsem měl, nad čelem, ve vlasech už dost hluboké kouty. Později se mi rozšířily téměř na celou hlavu. Bral jsem to tehdy, jak velkou nespravedlnost. Teď jsem rád. Ne proto, že při setkání hněď všechny oslním. Po studiu biochemie a dlouholetém pozorování svého okolí vím, že jsem měl vlastně štěstí. Muži s pevnými, hustými vlasy (často mají i hustou bradu, pokožku narvanou kolagenem, poutají na sebe pozornost, hodně mluví, nejraději o sobě, chlubí se, se ženami rádi drbou) jako kdyby uvízli někde na začátku puberty. Tak se chovají, tak přemýšlejí, tak mluví... nemohou dospět...

(pokud už ženu nebaví mít doma kluka-nezbedu a chtěla by muže o kterého se dá opřít – testosteron je i v prášcích)

_____

Gennady Tkachenko-Papizh (s delšími i kratšími vlasy) je „talentoví nomád“. Účinkoval už asi v každém talentu na planetě Zem ale možná i ve vesmíru. Při svých vystoupeních se přenáší do vyšších sfér...

_____

Tmaví s černýma očima, s dlouhými havraními, kudrnatými vlasy. Nezodpovědní, nepořádní, líní, extrémně sebevědomí a egocentričtí. Myslí jen na rozmnožování, pořád lžou a podvádějí... prostě, typičtí Němci...

milli vanilli – "girl you know it’s true"

_____

na vlásku (celý film)

_____

poznámky:

Článek jsem psal protože se mi často dost těžko dívá na to, co ženy s tou svou svobodou dosud udělaly.

V době, kdy jsem vyrůstal, ženy začaly nosit kalhoty. Ale pod nimi měli pořád, nevím proč, ještě i punčocháče. Teď pozoruji, že ženy na ulici už kalhoty nenosí. Pouze ty punčocháče.

Článek jsem psal pro celé lidstvo. V naději, že se ještě vzpamatuje :)

Článek jsem psal ale samozřejmě především pro ženy. I když zkušenost mi říká, že to ani jedna neocení, žádná nepoděkuje. A budou se na mě všechny na věky-věků zlobit.

_____

_____

herečka "Milica Jovovič" umí mít své vlasy pod kontrolou... nenechá si je přerůst přes hlavu

.

______

dodatek (24.9.23)

Francis Scott Fitzgerald - "Berenika strihá vlasy" (rozhlasová hra)

Autor: Viliam Kusi | pondělí 11.7.2022 20:00 | karma článku: 5.57 | přečteno: 403x

Další články blogera

Viliam Kusi

P. P. Arnold - nastal tvůj čas

Zpěvačka P. P. Arnold se narodila (1946) jako Patrície Ann Cole. Rodina žila v afroamerické čtvrti v Los Angeles. Tedy v černošském ghettu Watts. Vdala se, porodila dvě děti.

26.12.2023 v 21:21 | Karma článku: 6.08 | Přečteno: 171 | Diskuse

Viliam Kusi

Slot, Ukrajina má talent, Syn bolesti

Styl tvorby skupiny Slot hraničí s metalem. Jezdí na dlouhé koncertní šňůry po celém Rusku a sousedních zemích. Takže jsou tam i dost známí. Současná zpěvačka Darja Stavrovič je již třetí v pořadí.

9.12.2023 v 20:20 | Karma článku: 4.63 | Přečteno: 199 | Diskuse

Viliam Kusi

Má láska - Pola Raksa

Herečka Pola (Apolonie) Raksa byla moje první platonická láska. V seriálu "Čtyři z tanku a pes" hrála vojenskou zdravotní sestru Marusju. Modrooká plavovláska mě uměla zaujmout i v našem černobílém televizoru.

11.9.2023 v 21:21 | Karma článku: 7.15 | Přečteno: 415 | Diskuse

Viliam Kusi

Tančila jedno léto, slzy Marianne Faithfullové

Při následujícím videu z Rigy jsem si pomyslil - jak pěkná melodie. A ještě, že v zemi, která pořádá takový masový festival písně, žijí určitě kulturní lidé. Éterický, obrazný a moderní text napsal Maris Caklais.

2.9.2023 v 19:19 | Karma článku: 6.66 | Přečteno: 323 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.83 | Přečteno: 426 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 27.08 | Přečteno: 1504 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.96 | Přečteno: 252 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 254 | Diskuse
Počet článků 24 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 311

Narodil som sa v meste Nitra. (V deň keď letel Gagarin.) Vyrastal na dedine pri rieke Váh. Vyučený chemik. Moje kroky viedli do chemického priemyslu. Potom na poštu a úpravu záhrad. Neskôr do hotela v Tatrách, Piešťanoch a v Bratislave. Články sú myslené trochu menej vážne.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...